28jul2020

Ta meg med hjem FRA tur!

En hundevenn kjenner godt til at ordet TUR ikke kan sies høyt uten at det blir elleville reaksjoner hos den firbente følgesvenn.  Og menneskets beste venn motiverer til både fysisk aktivitet og gode opplevelser.

Turen har også gjerne en annen misjon; få gjort det «fornødne» – og går man i sentrum, på fortau eller en sti hvor folk ferdes så er det god skikk å ta med seg etterlatenskapene i en liten pose. Så langt – alt vel!  Men den posen blir av og til ikke med hjem….

Av og til henger den i trær, eller står på stien – eller ligger i grøfta! Og kanskje var tanken den at man skulle ta den med på returen, men så glemte man dette.

Clean Up Lofoten setter fokus på hundeposer på avveie!
Det er viktig å få med hundeposen hjem, eller til nærmeste offentlige restavfallsdunk.

Noen abonnenter sier det er greit at hundeposen legges i deres restavfallsdunk. Men vi ber om at disse dunkene merkes. Dunker som ikke er merket, skal ikke benyttes.

Til merking av dunk:
Vi har laget klistremerker til å klistre på dunken!
De er 6×6 cm store og er først og fremst til husholdinger. Hvis velforeninger, næringsaktører eller kommuner er interessert, ta kontakt med oss!

Klistremerkene får du på miljøstasjonene på Svolvær, Leknes og Fjøsdalen, anlegget vårt i Haugen og hovedkontoret på Leknes. Merkene settes på restfallsdunken din hvis den står ved vei eller tursti, der det ofte ferdes folk med hund, og hundepose benyttes.

Vi har også hatt synlighet på facebook og i Lofotposten.

Tiltaket er laget med midler fra:

Foto oppe til høyre: Mona Eline Arctander Grande
Hunden oppe til venstre: Lloyd Jarle

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet