3mar2021

Vi er med – Rydd Norge!

Mellom bakkar og berg utved havet, på ei steinete «strand» her i Lofoten, ble Rydd Norge-programmet lansert 22.sept 2020 av klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. Programmet er i regi av Handelens Miljøfond og har som mål å rydde minst 40% av ytre kyst i Norge og Svalbard, samt prioriterte vassdrag, i løpet av 3 år.

I første runde var det 12 regioner som ble lyst ut, og en av dem var Lofoten.

Vi søkte på anbudet og fikk tilslaget  – og vi gleder oss stort over å få bidra til at deler av Lofotens utilgjengelige strender og kystlinje blir ryddet også i år! Vi takker for tillitten!

Dette er midler som går til proffrydding av utvalgte områder, der frivillige mot normalt ikke ville ha ryddet. Dette er altså et supplement.

Som avfallsselskap og en over middels aktiv koordinator av ryddearbeid, ser vi det som nødvendig med både frivillige og profesjonelle ryddere. Frivillige kan rydde eierløst marint avfall når, hvor og ikke minst om de vil, men som proff-ryddeaktør er det krav til at jobben gjøres, og arbeidet kan gjøres mer systematisk.  I begge tilfellene nyter man godt av den infrastrukturen som avfallsselskapet representerer, med mottak av avfall og tilbud om transport.

Vi gratulerer også LoVeMar AS som skal rydde regionen i Vesterålen, og ser frem til vårstemning og nye ryddetokt langs Lofotens flotte natur!

 

Prosjektleder’n:-)

 

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet