11sep2015

Strandryddeuka 2015

Strandryddeuka er en ryddekampanje som gjennomføres om våren, oftest uka etter 17. mai – men i praksis ryddes det fra vinteren slipper taket og til sommeren. LAS har satt som krav at for å levere avfallet gratis så må man 1) registrere seg som ryddelag i forkant, der man også får utdelt gratis sekker for å plukke i, samt skjema for å registrer funn. Ved å innlede denne dialogen kan man også få bistand til transport av avfallet.

I Strandryddeuka gjennomføres det en RIB tur i samarbeid med Aqua Lofoten Coast Adventure til Yttersiden av Lofotodden, der plassene trekkes blant abonnentene til Avfallsselskapet som ønsker å bli med.

Blant ryddelagene som deltar blir det også trukket ut et lag som vinner kr 10.000,- Trekningen gjøres på høsten. Det er kun ryddelag som har levert statistikk over funn som er med i trekningen, samt at avfallet må ha en minimumsvekt på 20 kg. I år ble det Kultur-, Miljø,- og Næringsavdelingen ved Vestvågøy kommune som ble trukket ut. De bidro med å rydde Fallkråa utenfor Mortsund – og siden de er en «bedrift» må de gi bort premien til et veldedig formål.

Resultatet ble 25,05 tonn!

Den fullstendige rapporten med oversikt over funn, finner du her.

 

Strandryddeuka og adm er støttet av:

fylkesmannen-i-NordlandMdir_logo_sekundaer_pos_RGB_webNordvik logo 3D 2013ostbo svein_pedersen   logo ALCAAS

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet