30apr2018

Rydding på utilgjengelige steder 2018

Clean Up Lofoten vil også i år fokusere på rydding av marint avfall på
utilgjengelige steder, og vil sette opp flere turer med
RIB-båt fra mai og utover for frivillige  som ønsker å rydde. Vi setter enormt pris på all innsatsen de frivillige har bidratt med tidligere år på disse turene, og håper at dere også i år har lyst til å bidra!  «Flott natur, hyggelig å møte nye folk og fint å kunne bidra med rydding» er tilbakemeldingene vi får fra de som har vært med tidligere. Rå natur på yttersida, og snillere terreng på innersida fra Stamsund! 

For information in English please visit

Generelt om turene

Vi trenger altså ryddemannskap, og vi oppfordrer publikum til å gi beskjed til oss hvis dere ønsker å delta. Turene er en fin anledning til å få bedre innsikt i hva marin forsøpling dreier seg om.    Samtidig gir turene flotte naturopplevelser, og man får oppleve steder man normalt ikke kommer seg til, samtidig som man hjelper til med det viktige ryddearbeidet.

Deltakere må være forberedt på ferdsel i ulendt terreng, og valg av skotøy er derfor viktig – velg stødige sko med godt grep, og de bør tåle vann! Kle dere etter forholdene, husk at været kan endre seg. Ved valg av bekledning så minner vi om at vi skal håndtere avfall. Benytt derfor noe du ikke er redd for. Deltakere over 18 år vil bli prioritert, men ved ledig plass på innersida kan vi gjøre unntak når disse er i følge med voksne.

Turene til yttersiden av Lofoten vil oppleves som mer utfordrende enn turene på innersida, da vi av og til må forsere noe terreng for å komme til lokalitetene. Turene til innersida vil nok derfor oppleves som mer tilgjengelig med et enklere og flatere terreng å bevege seg i, omringet av nydelig landskap i Valberg!

Hva som blir eksakt destinasjon på hver enkelt tur avhenger av lokale forhold i forhold til vind, flomål, bølger etc., og er opp til båtfører på den aktuelle dagen å avgjøre. Hver tur gir med andre ord følelsen av å være på en miniekspedisjon.

Ta med godt med drikke, og litt niste. Vi holder enkel grillmat på turene fra Moskenes.

Det tas værforbehold.

 

Rib-/ryddeturer på Yttersida av Lofoten

Det blir turer til yttersida med Aqua Lofoten Coast Adventure, med avreise fra Lofoten Activity Center på Sakrisøya, Reine med oppmøte kl. 08.30 om ikke annet blir avtalt og retur cirka kl. 16.00.  Aktuelle steder er blant annet Turtenbakkan, Horseidet, Stokkvika, Helle, Tuv og Ånstad.

Følgende datoer er oppsatt:

 • Torsdag 24. mai – Turtenbakken (fullbooket)
 • Søndag 10.juni (Fullbooket)
 • Torsdag 2.august
 • Lørdag 4.august
 • Mandag 6.august
 • Tirsdag 7.august
 • Torsdag 9.august

Fredag 25.mai var fullbooket, men ble kansellert pga sterk vind. 17. 18. (fullbooket) og 19.juni ble avlyst på grunn av teknisk feil på båt.

 

Rib-/ryddeturer på Innersida av Lofoten

Det vil også bli turer på innersida av Lofoten med Lofoten Fishing and Sea Rafting, med avreisested Stamsund. Det vil hovedsakelig bli rydding på øyene utenfor Valberg. Også her vil det bli utreise på morgen og retur på ettermiddag. Oppmøte kl. 10.00, om ikke annet avtales, ved lokalene til Lofoten Fishing and Sea Rafting – se Google for veivisning på kart (Ned til venstre i Vaglesvingen og ned til kaia).

I fjor ble Bakjordsøyene ryddet, og i år har vi fortsatt videre med Storøya og Valbergsøya. Vi har god progresjon i arbeidet her, og vil hovedsakelig fortsette videre med øyene østover.

Følgende datoer er oppsatt:

 • lørdag 26.mai – Storøya (fullbooket)
 • fredag 8. juni (oppmøte kl. 1500) – Valbergsøya og Bakjordsøyene
 • søndag 24.juni (Fullbooket)
 • Søndag 8.juli
 • Søndag 15.juli

Lørdag 26.mai ble kansellert pga dårlig vær. Lørdag 16.juni ble avlyst på grunn av melding om sørvestlig stiv kuling og ingen påmeldte.

Påmelding:

På Clean Up Lofoten sine facebooksider er det opprettet to arrangementer:

Her vil det bli lagt ut datoer og nærmere informasjon om turene.

Du kan også kontakte koordinator Marit Gressetvold på mail eller mob. 95887575, for informasjon og påmelding. Påmelding kan også gjøres ved å kommentere på arrangementet facebookside som ligger under Clean Up Lofoten. Vi vil da behøve navn på deltaker og telefonnummer.

Følg med og få en fin opplevelse av Lofotnaturen!

 

Med midler fra:

Foto: Clean Up Lofoten/LAS

CUL-partnere som støtter arbeidet: