30apr2018

Rydding på utilgjengelige steder 2018

Clean Up Lofoten vil også i år fokusere på rydding av marint avfall på utilgjengelige steder, og vil sette opp flere turer med RIB-båt fra mai og utover for frivillige som ønsker å rydde. Vi setter enormt pris på all innsatsen de frivillige har bidratt med tidligere år på disse turene, og håper at dere også i år har lyst til å bidra!

Det blir turer til yttersida med Aqua Lofoten Coast Adventure, med avreise fra Lofoten Activity Center på Sakrisøya, med oppmøte kl. 08.30 og retur cirka kl. 16.00. De første turene til yttersida er torsdag 24.mai og fredag 25.mai. 

Det vil også bli turer på innersida av Lofoten med Lofoten Fishing and Sea Rafting, med avreisested Stamsund. Også her vil det bli dagsarbeid, med utreise på morgen og retur på ettermiddag. De første turene til innersida er lørdag 26.mai og søndag 3.juni. Oppdatert: Oppmøte kl. 10.00 ved lokalene til Lofoten Fishing and Sea Rafting – se Google for veivisning på kart (Ned til venstre i Vaglesvingen og ned til kaia).

Vi trenger altså ryddemannskap til disse turene, og vi oppfordrer publikum til å gi beskjed til oss hvis dere ønsker å delta. Turene er en ypperlig anledning til å se flotte steder man normalt ikke kommer seg til, samtidig som man hjelper til med det viktige ryddearbeidet. Det er dessuten en fin anledning til å bli kjent med nye folk!

Deltakere må være forberedt på ferdsel i ulendt terreng, og valg av skotøy er derfor viktig – velg stødige sko med godt grep, og de bør tåle vann! Kle dere etter forholdene, husk at været kan endre seg. Ved valg av bekledning så minner vi om at vi skal håndtere avfall. Benytt derfor noe du ikke er redd for. Deltakere over 18 år vil bli prioritert.

Ta med godt med drikke, og litt niste. Vi holder enkel grillmat.

Det tas værforbehold.

På Clean Up Lofoten sine facebooksider er det opprettet to arrangementer:

Her vil det bli lagt ut datoer og nærmere informasjon om turene.

Kontakt koordinator Marit Gressetvold på mail eller mob. 95887575, for informasjon og påmelding. Påmelding kan også gjøres ved å kommentere på arrangementet facebookside som ligger under Clean Up Lofoten. Vi vil da behøve navn på deltaker og telefonnummer.

Følg med og få en fin opplevelse av Lofotnaturen!

CUL-partnere som støtter arbeidet: