14jan2020

Ringer i vannet – til Svolvær IL denne gangen

Det som er ekstra fint, når man i utgangspunktet jobber med fine ting, er når det skaper ringvirkninger ut over den ene ryddeaksjonen som vant!

I går overrakte vi premien på kr 10.000,- til Svolvær IL, ved Tina Ness – og med 350-400 medlemmer, kommer den mange til gode. Premien ble gitt som gave fra Unilever AS, som ble trukket ut som vinner blant alle ryddelagene som deltok i ryddeåret 2019, og som hadde registrert sine funn på våre skjema.

Jhon Fredy Flisnes svarer på vegne av Unilever, at de synes det er hyggelig at de fikk anledning til å bidra, samt vinne trekningen.  Og vi synes det er veldig hyggelig når en gjeng med blide Unilever-ansatte kommer til Lofoten, og bruker tiden sin på å rydde eierløst marint avfall.

På en av de første ryddeturene til Refsvika med RIB så ble det under en samtale nevnt at turen smakte enda bedre, når man kunne bidra til at naturen ble renere. Naturopplevelser, mosjon, godt selskap og en god gjerning, gir en god følelse.  Man blir glad når man ser omfanget siden oppstarten i 2011.

Det første året vi arrangerte rydding, ble resultatet 13 tonn. I 2019 passerte vi 57 tonn!  Nå betyr ikke det at det har blitt så mye mer avfall, heller tvert i mot ettersom det er omfanget av ryddingen som har økt. I 2019 ble det 192 ryddeaksjoner.

I sommer var vi og ryddet innersida av Lofoten, og hadde med oss NRK – og ble veldig stolt da NRK valgte å bruke litt av det klippet i sin nyhetskavalkade for 2019. Hva året bringer for 2020 ser vi bare konturene av ennå, men rydding blir det iallefall – så følg med, følg med!

Takk til Toyota Nordvik avd. Leknes, som har sponset denne premien lenge nå. Lofoten Avfallselskap IKS har engasjert seg i strandrydding og marint avfall siden 2011. Men da Toyota Nordvik avd. Leknes kom til oss og ønsket samarbeid ble det fokus på annen type forsøpling også – og vi fikk behov for å samle alt under et prosjekt – Clean Up Lofoten. Så takk også for starthjelpen 🙂

 

Monica

 

 

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet