18mai2016

Når nettene blir lyse, og turisttrafikken setter inn…

Når nettene blir lyse, og turisttrafikken setter inn…
Da må vi informere hvor de kan kaste søppelposen sin,
Og kommer de med bobil,
telt og caravan igjen!
Da må de vite hvor de kan tømme septikken

Heisan, hoppsan og falle ralle ra
På fergene vi må informere nå og da.
Heisan, hoppsan og falle ralle ra!
For naturen må vi alle sammen ta vare på, å ja!

(Melodi musevisa….)

collage

En smule årstidsforvirret prosjektleder som venter på sommervarmen med snøbyger på selveste 17. Mai, resulterte i noe nødrim med juletoner mot turistsesongen, dog om et små alvorlig tema!

Avfallshåndtering er et servicetilbud mot turistnæringen – men den løsningen funger først når turister får vite om den! Derfor vil vi vise oss frem på fergesambandene Bodø-Moskenes, Bogenes – Lødingen og Melbu-Fiskebøl i sommer, ved å informere om kartløsningen hvor containere, toaletter og bobiltømmesteder er avmerket.  På grunn av at eksponeringen er ganske kort, har vi valgt kun engelsk tekst på vårt budskap.

Nå skal det sies at turister stor sett er flinke – men vi må snu «alle steiner» for å forhindre forsøpling. Utgangpunktet er problemet med forsøpling på rasteplasser, og der private dunker blir brukt for å legge avfallet. Nå har vi tidligere i vår også snudd en stein som heter «fritidsboligeeiere i Lofoten», som også har fått informasjon om hvordan avfallet skal avhendes, så gjenstår det å se om det blir bedre!

Siden vi også er hoppende glad for alle som har valgt å bli partner så langt, har vi også valgt å sette på logo til våre partnere på fergereklamen.
Takk for at dere bidrar!

Nye partnere er forøvrig: Toyota Nordvik (som sponser premien til Strandryddeuka), Smak av Lofoten, X-partner, Vestvågøy Boligstiftelser, Østbø avd. Lofoten, Lofoten Hagesenter/Solhagen, Svenn Pedersen Lastebiltransport, Lofotsenteret og SALT. I tillegg til at Aqua Lofoten Coast Adventure bidrar med dugnadsinnsats! Velkommen med på laget! Fullstendig oversikt finner du på partneroversikten.

Toodeloo!

Monica:-)

 

 

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet