11apr2019

Lofot-russ for miljøet!

Et like sikkert vårtegn som hestehov, er det at russen begynner å røre på seg. Rødrussen ved Aust-Lofoten Videregående Skole og Vest-Lofoten Videregående Skole vil i år ha et lite ekstra fokus på miljøet.

Clean Up Lofoten setter stor pris på samarbeidet, og at russen i år har russeknuter som innebærer å rydde eierløst avfall. I Vågan skal russen plukke søppel 5 ganger om dagen, og i Vestvågøy skal de plukke full #Plukkposen – i tillegg til at det blir en post på Rebusløpet.

I dialog med russen har sett på hva russen ønsker og hva de kan bidra med. Russen var praktisk og ønsket seg først og fremst dunker til å håndtere avfallet rundt dåpen, samt at de i Vågan ønsket tømming av portable toalett på stedet de er.  Og gode løsninger er jo den beste forebyggende tilretteleggingen de kan ha.

Vi bidrar med;

  • Annonse i Russeavisene
  • Strykemerke
  • Plukkposen (denne kan man både rydde avfall i – det er en flerbrukspose som man kan ta med på tur og hente på sekken (eller lignende via en karabinkrok), eller henge forebyggende i f.eks bilen.
  • Dunker til avfall i forbindelse med russedåpen – 3 faktisk, til litt enkel kildesortering (y)
  • Tømming av portable toaletter i Vågan
  • Deltagelse på «kick off» i Vestvågøy – der også ordførere Remi Solberg kom og holdt tale

Her kan du se avisens dekning av saken:

Våganavisa
Avisa Lofoten
Lofotposten

Så gjenstår det å ønske russen lykke til med feiring, rydding av eierløst avfall og opprydding etter egne arrangement!

Russen oppfordres til å ta bilder og sende til oss eller tagge med #miljofondet  eller @miljofondet (på bildet) i sosiale medier.

 

 

Lykke til!

 

 

 

Prosjektet støttes av:                                                                                                               Østbø bidro med transport og henting av dunker.

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet