18sep2015

Jeg kaller det motivasjon…

En ting som man som «søring» lærer når man kommer til Lofoten, er å nyte øyeblikket. Himmelen står i brann, du vet det er over i et nytt skue om noen øyeblikk, kanskje til det bedre, kanskje var dette det beste? Man skulle helst vært flere steder på engang -på en fjelltopp, på en strand – bare for å fått enda bedre utsikt, som en slags sjelelig balsam. Det er liksom så vakkert at man nesten blir målløs av fargene og lyset som trylles frem i naturen. Og jeg tenker; DETTE er min motivasjon!

Det er så perfekt og så vakkert – naturen og alle dens mekanismer.  I går holdt jeg foredrag for 4. trinn på Leknes skole, og jeg forteller om det som er mest logisk av alt – som vi har så lett for å glemme; det er naturen vi lever av, den går i syklus – den bruker om igjen – og både meitemark, mikrober og bier har utrolig viktig rolle – for uten dem står vi ovenfor noen kjedelige konsekvenser…

Forsøpling generelt, og i havet vårt spesielt, er med på å bryte den perfekte syklusen. Når plast blir forvekslet med mat og kommer inn i kretsløpet vårt – så er det grunn for å sove dårlig. Når vi finner miljøgifter i vårt blod, så er det vel også andre her i verden som opplever det samme. Men vi har et valg:

Vi kan velge å tenke at det nytter!
Informasjon skaper kunnskap som gir endringer.
Felles engasjement får folk til å stå skulder ved skulder – også for miljøet.

700  mennesker har vært med å ryddet i Strandryddeuka i år! En stor takk til hver enkelt av dere!
Engasjementet gir håp og – mot. Mot til å reise opp banneret «Clean Up Lofoten» en dugnad for vår region – og for dem som kommer etter oss.

300 har vært inne og likt oss på facebooksiden – i løpet av et par dager!

Takk for at du bryr deg om Lofoten.

Takk for at du bidrar!

 

Monica

(P.S Et bilde

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet