10mai2016

Hipp hurra – vi har fått midler fra Miljødirektoratet

I år må vi ta frem flagget litt før selveste 17. Mai. Det at vi har fått midler til rydding av marint avfall langs kystlinja vår, er verdt en feiring i seg selv!

Vi har blitt tildelt kr 827 000,- fra Miljødirektoratet til prosjekter med strand(/kyst)ryddeuka, ekstrarydding av blant annet yttersida og en oppfølger til den workshop vi hadde i 2015 sammen med Norges Fiskarlag! Vi sier tusen takk til Miljødirektoratet, for at dere viser oss tillit. Vi retter også en stor takk til alle dere som har fylt ut ryddeskjema i alle disse årene som Strandryddeuka har pågått i Lofoten. På tross av litt sukk og stønn for ekstraarbeidet med registreringene, så hadde nok ikke Lofoten vært dere den har vært i dag på «strandryddekartet» om dere ikke vært flinke til å fylle ut disse skjemaene.  Dette er verdifull informasjon i kampen mot marin forsøpling!

Vi flagger litt ekstra for det ryddes i Lofoten, og ryddeaksjonene tikker inn om dagen slik at vi får «mainnskjiten» ut av fjæra og det marine miljø. Det er fantastisk at så mange har hengt seg på, og i Moskenes har Moskenes Love Clean Nature  hengt seg på for fullt i år, der de tidligere har vært ganske få ryddeaksjoner. Men både Flakstad, Vestvågøy og Vågan er også i farta.

Men det er fortsatt steder igjen som ikke er ryddet, så har du lyst til å bidra så heng deg på!

 

Monica

 

 

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet