22sep2016

Verdien av å snakke sammen!

Har du noen gang tenkt over at det ikke går an å løse konflikter om ikke partene vil snakke med hverandre? Det understreker viktigheten av dialog og å ta hverandres forståelse på alvor! Da først kan man finne en løsning og ikke minst den beste veien videre.

Vi har alle vår subjektive lille verden om hvordan vi tror omgivelsene er. Vi baserer alle våre meninger og handlinger på kunnskap og erfaringer (eller eventuelt mangel på dette. Og noen ganger blir vi overstyrt av følelser). Det viser seg likevel at de fleste saker har flere aspekt, og at virkeligheten ikke er så svart – hvitt som den tilsynelatende er ved første øyekast.

Å sitte i en workshop med mange dyktige folk med erfaringer og meninger er inspirerende! Det er også svært lærerikt fordi det kommer frem informasjon som påvirker vår retning videre. Hva skal man ha fokus på? Hvor skal man investere tid og økonomiske ressurser? Og hvordan man kan jobbe sammen for å nå felles mål? Det er selvsagt mange veier til Roma, men når man får kjennskap til flere, kan man faktisk velge den som er mest hensiktsmessig!

En like viktig bonus av en workshop er følelsen av å være i samme båt, i et fellesskap med «ryddekollegaer» fra hele landet, både myndigheter, forskere, organisasjoner, næringsliv, ryddere og avfallsselskap er representert. I hyggelige omgivelser med utsøkt mat på Statles Rorbusenter i Mortsund, ble det mye rom for samtaler og problemløsning.

I reneste Monty Pyton stil velger vi i LAS å «always look at the bright side of life»: Vi fryder oss over engasjement og deltagelse, at vi var 26 stykker samlet på workshop, og at Lofoten kan skilte med 738 ryddere sålangt i år – og at vi har fått ryddet opp over 30 tonn langs kysten vår. Herlig<3

Alle har en gang kastet/mistet noe på feil sted, men det var før vi visste hvor alvorlig forsøplingsproblematikken er – derfor er vi ikke opptatt av skyld bakover i historien, men ser fremover på hvordan vi kan finne løsninger og skape holdninger som gjør at det vil renere i fremtiden!

geitramsI dag er det en fabelaktig vakker høstdag! Fargespektre fra gult, rødt, grønt og blått. Gå ut og nyt skaperverket du som kan. Sånne naturskjønne dager er en gave som bør verdsettes.

Nyt å se fuglene  som kvitrer, fisken som hopper, elgen som rusler borte på et jorde, og ei humler som nyter de siste høstblomstrene….

For til syvende og sist det som alt dette handler om: MANGFOLDET – å ta vare på det (og ikke ta det for gitt!)

God helg!

Monica:-)

 

host2

 

 

 

 

Se alle CUL-partnere som støtter arbeidet