2jul2017

Rydding på utilgjengelige steder 2017

Clean Up Lofoten ønsker også i år å ha fokus på rydding på utilgjenglige steder. Vi hadde litt midler igjen fra 2016 og har fått mer fra Miljødirektoratet i 2017!

Det viser seg at mange frivillige ønsker å rydde i et område som er nært og som dere har et forhold til. Men avfallet havner ikke bare der, derfor har vi LAS også forsøkt å arrangere turer til det vi har valgt å kalle «utilgjengelige steder.»

Vi har gjennomført ryddeturer til Helle, Stokkvika-området (2 dager) og Kollhellarsanden på Yttersida av Lofoten, med Aqua Lofoten Coast Adventure, så langt. Og det blir flere turer når turistsesongen er på hell.

Vi kjører i sommer turer med rydding område Valberg – Sundklakk, med start i Stamsund i samarbeid med Lofoten Fishing & Searafting. Og har tur 6., 15. og 20. juli, og det kommer mer datoer på slutten av sommeren.

Noen av pengene går også til Vest Lofoten VGS/Lofoten Maritime fagskole, ved Naturbruk linja, slik at de kan rydde i området Fallkråa- Barstind- Ure (Vestvågøy) nå i høst.

Også Lofoten Folkehøyskole vil få noen av midlene til rydding av område Svellingen.

I tillegg får også paret June Grønseth og Kyrre Pettersen midler til dekke av drivstoff, i sin rydding utenfor Laukvik.

Til RIB-turene trenger vi frivillige til å delta. Er du interessert, kan du følge med på vårt facebook arrangement – her vi vi legge ut ledige plasser, datoer og relevant informasjon vedr. turene.

Prosjektet støttes av:

 

CUL-partnere som støtter arbeidet: